V delovnem času Infopisarne Dravograd si lahko od danes dalje, pa vse do vključno 23. avgusta, ogledate dela Igorja Vitriha. Igor Vitrih je po poklicu pedagog, prof. likovne umetnosti in pthv. Nenehno je vpet v ustvarjanje. Poklicno razvija ustvarjalnost osnovnošolske mladine, ki jo poučuje, prav tako pa tudi skozi samostojno pot, z iskanjem ustvarjalnih izraznih možnosti znotraj svojih razstav, ki jih prireja. Navdušuje se nad različnimi področji oblikovanja, nad modelarstvom, digitalnim 3d modeliranjem, skratka nad vsem, kar se prepleta z njegovim poklicnim delom. Prireja tudi ustvarjalne delavnice za otroke ter natečaje doma in v tujini.

Likovna dela na tokratni razstavi se nanašajo na področje računalniške grafike, novega ustvarjalnega medija, s katerim se avtor tudi ukvarja. Gre za sodobno tehniko grafičnega oblikovanja s pomočjo računalnika, kjer se avtor prav tako srečuje s prepletom različnih likovnih problemov.

Avtor sam pravi takole: »Že od nekdaj me zanima primerjava klasičnega in sodobnega načina likovnega ustvarjanja. Iščem prednosti na obeh področjih, saj želim z njunim povezovanjem doseči čim več. V delih gre za obdelavo že znanih fotografskih motivov figur iz sveta mode, ki jih upodabljam preko sodobnega računalniškega medija na novo, s posegom same linije v odnosu do kompozicije.«

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top