V petek, 8. aprila 2022,  je  v okviru projekta »Dravograd zdravo mesto« z namenom obeležitve 7. aprila –  Svetovnega dneva zdravja potekal »Dan zdravja 2022«. Gibalno – izobraževalni dogodek  je od 9. do 13. ure potekal  pred in v športni  dvorani ŠPiC D ter v prostorih MCD Dravograd. V skladu s sloganom Svetovnega dneva zdravja »Naš planet, naše zdravje«,  smo posebno pozornost namenili našemu planetu in odgovornemu ravnanju z njim.  Po otvoritvi je uvodnemu delu sledila krajša vodena vadba  »1000 gibov« in  predavanje »Zdrav življenjski slog«. Obiskovalci so si v času trajanja dogodka lahko ogledali razstavo izdelkov na temo zdravje, ki so jo pripravili otroci Vrtca Dravograd.  Na stojnicah za krepitev zdravja so si lahko izmerili krvni tlak in sladkor, se postavili v čevlje starostnika ter si na kolesu pripravili zdrav napitek.  Predstavljeni so bili preventivni programi in vsebine, problematika sladkorne bolezni in tako dalje.

Za šolsko mladino je bil glede na starostno skupino pripravljen aktiven program gibalno – izobraževalnih delavnic. Za dodatno animacijo sta poskrbeli tudi maskoti AMZS, ki sta opozarjali na varnost v prometu. Predšolski otroci pa so se udeležili vadbe »1000 gibov«. 

Veseli nas, da je dogodek obiskalo veliko obiskovalcev, posebej smo veseli velike udeležbe predšolske in šolske mladine.

Bogat program, ki je bil namenjen promociji in krepitvi zdravja, je povezal društva in organizacije v naši občini ter zunanje strokovne institucije s tega področja.

Hvala vsem, ki ste na kakršenkoli način prispevali svoj kamenček v mozaik tega dneva.

Varujmo naš planet in naše zdravje.

 

Projektni svet »Dravograd zdravo mesto«

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top