V soboto, 13. maja, je pred dvorano ŠPiC D in na igrišču z umetno travo potekala prireditev Šport in špas, druženj in gibanje vseh generacij. Obenem so razglasili še perspektivne mlade športnike in športnika leta 2016 v občini Dravograd.
Prireditev Šport in špas je bila zasnovana pred desetimi leti z namenom medgeneracijskega druženja. Zdaj je prerasla v dogodek, ki se vsako leto odvija na isti dan na različnih koncih Slovenije, organizatorji pa vsakič za osrednjo prireditev izberejo drug kraj. Tokrat so se zaradi dobrih odzivov pri organizaciji ostalih športnih prireditev odločili za Dravograd. K sodelovanju so povabili Vrtec Dravograd, OŠ NT Dravograd in Javni zavod Dravit, ti pa so poskrbeli za dogajanje na sami prireditvi. Obiskovalci so se lahko preizkusili v različnih športnih veščinah (igre z žogo, spretnostne igre, balinanje …), seznanili so se z delom gasilcev, policije in vojske, lokalna društva (invalidi, diabetiki, upokojenci, čebelarji, ponudniki domačih izdelkov in obrti …) so predstavila svojo ponudbo. Organizatorji so pripravili tudi dva pohoda (na Grajsko bajto s predstavitvijo lovskega društva in na Ribiški dom s predstavitvijo ribiške družine) ter kolesarjenje po Dravogradu. Poskrbljeno je bilo za hrano in pijačo, za dobro vzdušje je skrbel Damjan Zih.
Po končani prireditvi je sledil še krajši kulturni program, ki so ga pripravili učenci OŠ Dravograd, vmes pa so razglasili še perspektivne športnike in športnika leta 2016 v občini Dravograd. Za najboljšo mlado športnico do 15. leta starosti je priznanje prejela namiznoteniška igralka Nuša Kadiš, za najboljšo športnico v mladinski kategoriji je bila razglašena košarkarica Maja Antolič Prosenjak, najboljši športnik leta 2016 pa je postal jadralni padalec Matjaž Ferarič. Letos so podelili še dve priznanji za izjemne dosežke v športu, prejela sta ju Franc Svetec in Marijan Pušnik.
Nagrajencem iskreno čestitamo, vas pa vabimo na katero izmed bližajočih se športnih prireditev.

Besedilo Katja Čevnik

Fotografije: Matic Grudnik

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top