DSC 0007V petek, 6. julija, so se na nebu pričeli zbirati temni oblaki. Zapihal je veter, za katerega po navadi vem, da prinaša slabo vreme. Tokrat sem se na srečo zmotila. Pa tudi če se ne bi, le zakaj bi se pustili motiti dežju, ko pa je na sporedu Rock Dravograd – in to tam, kjer mora biti. Po dolgih dveh letih zopet v Lukni!

Tokrat že šestič zapovrstjo je Mladinski center Dravograd v sklopu Koroškega kulturnega poletja, v sodelovanju z Društvom glasbenikov, Javnim zavodom Dravit in podpori mnogih ostalih, v Dravograd povabil tri rock skupine, da nas v ritmu bobnov in bas kitar spravijo na noge, da nas razvedrijo, da nas obnorijo.

Kot prva je letos nastopila skupina Voyage iz Celja, ki je s svojo pozitivno energijo že za nekaj stopinj ogrela ozračje. Medtem, in to niti minutko prepozno, so stekli prvi potočki piva, ljubitelji rocka pa so se zbirali v vedno večjem številu.

Ko so se Voyage poslovili, je nastopil čas za tokratne glavne goste, skupino Tabu, ki je že več kot desetletje rock stalnica na slovenskih odrih. S svojimi najbolj znanimi avtorskimi komadi je razživela obiskovalce koncerta, tako da so na koncu le redki ostali samo opazovalci dogajanja na in pred odrom.

Žal se je večer prehitro pričel prevešati v noč in časa je ostalo le še za eno skupino. To so bili koroški Johnny & Tex band, ki se prav tako lahko pohvalijo z dolgoletnimi glasbenimi izkušnjami. Najbolj goreči rockerji so tako imeli še eno priložnost, da zaplešejo v ritmih dobre glasbe, preden se je bilo treba spet za nekaj časa posloviti.

Komaj čakam na naslednje leto … ker me vedno znova razveseli, ko je v Dravogradu ROCK.

MCD DRAVOGRAD

NEKAJ UTRINKOV…………

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top