Komisija za podelitev priznanja za športnika leta 2015 je na seji 22.6.2016 med prispelimi predlogi izbrala štiri športnike, seveda vsakega v svoji kategoriji. Za najboljšo mlado športnico do 15. leta starosti so razglasili Nušo Perovnik, članico Judo kluba Dravograd, ki je v letu 2015 dosegla 3. mesto na državnem prvenstvu v judu za mlajše kadetinje do 48 kg, 1. mesto na državnem prvenstvu osnovnih šol v judu v kategoriji do 48 kg, ter 2. mesto med mlajšimi kadetinjami v skupnem seštevku za SLOVENSKI POKAL v judu v kategoriji do 48 kg. Najboljša športnica v mladinski kategoriji je postala Laura Božič, članica Judo kluba Dravograd, ki je v letu 2015 dosegla 3. mesto na državnem prvenstvu v judo za kadetinje v kategoriji do 52 kg ter 5. mesto na evropskem pokalu v judo do 52 kg v Antalyi – Turčija. Najboljša športnica v članski kategoriji je postala Katja Oder, članica Judo kluba Dravograd, ki je v letu 2015 dosegla 3. mesto na državnem prvenstvu v judo za mladinke v kategoriji do 63 kg. Za najboljšega športnika v članski kategoriji pa so tretjič zapored razglasili Matjaža Ferariča, člana Koroške šole letenja ČUK, ki je v letu 2015 dosegel tri posamične zmage v svetovnem pokalu, postal zmagovalec svetovnega pokala 2015 v jadralnem padalstvu – natančno pristajanje ter dosegel svetovni rekord – 11 zaporednih pristankov pod 5 cm.
Priznanja so športnikom podelili županja Dravograda Marijana Cigala, podžupan Tone Preksavec in predsednik Športne zveze Dravograd Milorad Markovič. Za glasbeno popestritev je poskrbela Špela Laznik.
Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo!

Besedilo: Katja Čevnik
Fotografije: Matic Grudnik

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top