PREDAJA ZUNANJEGA AVTOMATSKEGA DEFIBRILATORJA V UPORABO V DVORCU BUKOVJE

V petek, 9. 2. 2018, je v Dvorcu Bukovje potekala uradna predaja avtomatskega defibrilatorja z zunanjo ogrevano omarico (krajše »AED«) v uporabo krajankam in krajanom Bukovja. Občina Dravograd je namreč v novembru 2017 izvedla nakup in montažo dveh avtomatskih defibratorjev na območju občine in sicer pred Dvorcem Bukovje (Bukovje 13) in na Gasilskem domu Črneče (Črneče 145). S tem se je na teh dveh področjih ustvarila pokritost in razširila mreža javno dostopnih defibratorjev v občini.
Tehnično gledano gre za napravo, ki zazna srčni ritem pri človeku in v primeru zastoja srca priporoča električni sunek, s katerim srce ponovno požene in s tem lahko reši življenje. Naprava je enostavna in povsem varna, ter jo ob sledenju navodilom lahko uporablja vsakdo. To sta zainteresiranim prikazala člana ekipe Prve pomoči Civilne zaščite Dravograd Rajko Vrhovnik in Martina Kališnik Jurič. Zbrane sta nagovorila še županja Marijana Cigala in predstavnik društva srčnih bolnikov, Koronarnega kluba Mežiške doline, enote Dravograd, Friderik Ločičnik.

Besedilo: Katja Čevnik

Fotografije: Matic Grudnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top