POLETNA AKADEMIJA ZA MLADE TALENTE

Celozaslonsko zajemanje 12 6 2011 215435Od četrtka 23. 8. do srede 29. 8. 2012, Glasbena šola Radlje ob Dravi, Umetniški vodja Saša GERŽELJ DONALDSON
Poletno akademijo za mlade pianistične talente je spodbudilo mednarodno Koroško klavirsko tekmovanje. Umetniški vodja Poletne akademije je Saša Gerželj Donaldson. Na akedemiji se bodo izpopolnjevali mladi, nadarjeni pianisti, ki imajo odlične dosežke na koncertih in tekmovanjih.
Koncerti bodo v Dvorcu Bukovje in v Glasbeni šoli Radlje. Koncerti v Radljah so del Koroškega kulturnega poletja.

23. AVGUST 2012 – ČETRTEK
18.00
Dvorec Bukovje, Dravograd
Koncert pianistke Saše Gerželj Donaldson
Šolala se je v Mariboru, Grazu in Torontu ter izpopolnjevala na mojstrskih tečajih. Kot pianistka je dobila mnoge nagrade doma in v tujini, prav tako njeni učenci. Redno nastopa kot solistka ali članica komornih skupin. Je članica žirij na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter umetniški vodja glasbenih delavnic za pianiste. Je profesorica klavirja na Univerzi v Grazu in na Konservatoriju v Mariboru. Kritik Janko Šetinc je zanjo zapisal: “Močne umetniške osebnosti, kot je Saša, so redke … razkošno igranje virtuoznih delov je bilo živahno in kleno, ki pa nikoli ni zasenčilo poštenosti njenega čustvenega izražanja.” Že drugič je bila predsednica mednarodne žirije Koroškega klavirskega tekmovanja. Je umetniški vodja Poletne akademije za mlade talente v Radljah ob Dravi.

27. AVGUST 2012 – PONEDELJEK
16.00
Dvorec Bukovje, Dravograd
Ilonka in Jaka Pucihar: USTVARJALNOST IN IMPROVIZACIJA PRI POUKU KLAVIRJA ob učbenikih Moj prijatelj klavir
 Ilonka in Jaka Pucihar sta avtorja zbirke učbenikov za klavir. Pravkar je izšel učbenik Moj prijatelj klavir 3, izjemen v tovrstni literaturi! Red. prof. Tatjana Ognjanovič z Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, je učbenik označila kot »sodoben, ki ga odlikuje svežina, širina in neposrednost«. Po mnenju Lidije Malahotky Haas predstavlja »odličen in izviren prispevek v naš glasbeni prostor«. Ilonka Pucihar je prepričana, »da morajo otroci glasbo živeti, preden jo razumejo; da je treba dati prednost življenju pred formalno perfekcijo in zato zbujati vitalne slušne in ritmične vrednote ter nato harmonizirati vedenje, čutenje in delovanje. In ko smo ljubeče in strastno ustvarjalni, smo na dobri poti, saj glasba podpira notranje življenje človeka in s tem bistvene človeške kvalitete: ljubezen, voljo, čutnost, inteligenco, kreativnost … Predstavitev bo zanimiva za učitelje klavirja, starše in vse, ki imajo radi klavirsko glasbo.

18.00
Dvorec Bukovje, Dravograd
JAZZ IMPROVIZACIJA, Ilonka Pucihar in Jaka Pucihar, klavir
Jaka Pucihar je na Akademiji za glasbo končal študij kompozicije in glasbene teorije ter magisterij. Kot docent predava glasbeno-teoretične predmete in zaključuje doktorski študij. Deluje kot skladatelj in aranžer. Kot pianist sodeluje s številnimi umetniki: Ireno Grafenauer, Darjo Švajger, Vito Mavrič, Simfoničnim orkestrom in Big bandom RTV Slovenija, Orkestrom slovenske vojske … Izpopolnjeval se je v Avstriji, Norveški in v Sloveniji.
Ilonka Pucihar se je šolala pri Janku Šetincu v Mariboru in Tatjani Ognjanovič v Ljubljani. Vzporedno je zaključila študij španščine in francoščine. Kot članica različnih komornih skupin je gostovala v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Izraelu, Španiji, Italiji in na Nizozemskem. Ima tudi pedagoško diplomo Willems. Za ustvarjalno pedagoško delo jo navdušujejo učenci Glasbene šole Vrhnika. Ob knjigah Moj prijatelj klavir imam redne predstavitve o različnih ustvarjalnih možnostih v Sloveniji in tujini: National Conference on Keyboard Pedagogy v Chicagu, ZDA, Mednarodna konferenca EPTA v Luzernu, Švica, World Piano Teachers Association Conference v Novem Sadu, Srbija. Z možem in tremi sinovi živi v Horjulu, se uči flavto in pleše …

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top