ODPRTJE RAZSTAVE SPOMINEK DRAVOGRADA 2014

Kulturno-zgodovinska dediščina in naravne vrednote Dravograda pritegnejo radovedne raziskovalce, da jih spoznajo, ter ustvarjalce, ki v njih dobijo navdih. Spominki Dravograda pa so tiste drobne pozornosti, ki spomnijo na posebnosti naših krajev. Razpis za spominek Dravograda, ki ga pripravlja Informacijska pisarna v okviru Javnega zavoda Dravit Dravograd, je tudi letos spodbudil k iskanju značilnosti Dravograda in regije, ki so jih avtorji prenesli v svojstvene izdelke. Na natečaj je letos prispelo deset izdelkov štirih avtorjev. Člani komisije, ki so jo sestavljali Robert Preglau, Feliks Frühauf – Sreč, Bojana Flis in Katja Čevnik, so izdelke ocenjevali 26. avgusta, na podlagi kriterijev prepoznavnosti kulturne ali naravne dediščine, likovne izraznosti, sporočilnosti izdelkov ter možnosti izdelave v poljubni količini. Nagrade so bile razdeljene takole:
Tretjo nagrado v vrednosti 300€ je prejela Anja Onuk za spominek iz fimo mase Klekljana čipka z motivom cerkve sv. Vida. Drugo nagrado, 500€, je prejela Majda Kalič in njen Dravski mož s svojo zgodbo. Prvo nagrado, 700€, pa je dobil Marko Rotovnik za najboljši spominek na letošnjem razpisu, spominek Škatlica želja. Nagrajencem iskreno čestitamo, vsem ustvarjalcem pa se zahvaljujemo, da ste se odzvali na natečaj, z željo, da boste z nami tudi prihodnjič.

Fotografije: Matic Grudnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top