V torek, 12. septembra, je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd potekalo odprtje likovnih in kiparskih del Franja Maroška.
Franjo je tokrat na ogled postavil cel spekter svojega dela. Prvič je v Dravogradu razstavil lesoreze, na katerih je upodobil vse portrete, ki so bili na edinem slovenskem denarju tolarju. Na ogled je postavil tudi nekaj svojih kipov ter precej likovnih del. Po kiparjenju s katerim se je začel ukvarjati že leta 2000, se je zadnje čase preusmeril tudi v slikarstvo. To je njegova tretja samostojna razstava, kjer razstavlja slike, kiparskih pa je bilo že preko dvajset. Franjo je tudi predsednik Likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd, ki je pod njegovim vodstvom in z odličnim mentorjem Srečkom Frühaufom izredno aktivna in je zelo pomemben člen ljubiteljske likovne dejavnosti na področju celotne regije. Z glasbenimi vložki je program obogatila odlična mlada kitaristka Janina Kališnik Gams. Razstava bo odprta v delovnem času Infopisarne do 1. oktobra.

Fotografije: Matic Grudnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top