V soboto, 3. septembra 2011, se je osemčlanska ekipa Dravograda, imenovana DRAVITOVČKI, udeležila že 11. svetovnega festivala praženega krompirja, na katerem so uspešno predstavljali in promovirali kulinarično ter turistično ponudbo Občine Dravograd. Prireditev je letos potekala v zelo slovensko obarvanem Bilčovsu (Ludmansdorfu) na avstrijskem Koroškem.

Vsako leto v Društvu za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi prirejajo festival, na katerem se zberejo številni ljubitelji in pripravljavci naše kultne jedi iz domovine in tujine. Za vse obiskovalce je brezplačno na voljo pražen krompir na več kot 40 načinov, kot prilogo pa imajo po navadi pečenega vola. Prireditve se udeležujejo predstavniki iz več kot 20 držav s celega sveta. “Pražilci” tako prihajajo vse od Islandije, Kanarskih otokov do Hrvaške, Avstrije, Madžarske… Skupno se na dogodku zbira po 13000 do 15000 obiskovalcev. Letos pa je v majhno vasico Bilčovs preplavilo prek 7000 obiskovalcev, česar domačini ne pomnijo. Prepoznavnost blagovne znamka festivala širom sveta, številčen obisk in tradicija pridelave krompirja v okolici Dravograda nas prepričujejo z dejstvom, da bi se to prireditev v prihodnjih letih izplačalo organizirati tudi v Dravogradu!

DRAVITOVČKI, ki jim je bil to tretji nastop na festivalu, so letos pripravili dve »sorti« praženega krompirja: enega s »špehom« in drugega z gobicami in piščančjim mesom ter si za to pridelali z naskokom najdaljšo vrsto čakajočih jedcev. Od vseh se je pri dravograjski stojnici najdlje – v skladu z njegovim legendarnim »ostanite še naprej z nami«, zadrževal Janez Čuček, ki je ob uživanju naših dobrot preživel vsaj za tri TV dnevnike časa. Za svoj kulinarični prispevek je bila ekipa na koncu nagrajena s plaketo za izvirnost in kakovost pri pripravi praženega krompirja.

Ekipo DRAVITOVČKOV, ki so na festivalu gostovali v organizaciji JZ Dravit in ob pomoči številnih donatorjev iz občine Dravograd (NJIM SE TUDI NA TEM MESTU ŠE POSEBEJ ZAHVALJUJEJO!), so sestavljali: Matej Poročnik, Rajko Brezovnik, Boštjan Helbl, Vojko Grilc, Zoran Vinšek, Igor Poročnik, Andrej Ramšak in direktor JZ Dravit, Žarko Tomšič.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top