V petek, 10. septembra in v soboto, 11. septembra je potekal letošnji tradicionalni mednarodni festival malih pevskih sestavov, ki se vsako leto odvija v Dravogradu in na Suhi v soorganizaciji Okteta suha, Dravograjskega seksteta, JSKD OI Dravograd, ZKD Dravograd in JZ Dravit.

Tokrat so nastopili Oktet Suha, Klangquadrat iz Avstrije, Oktet Simon Gregorčič ter House rules iz Arhusa na Danskem. Žal je letos zaradi bolezni manjkal Dravograjski sekstet.

Letošnji festival je posvečen 100 letnici plebiscita v Avstriji in 30 letnici osamosvojitve Republike Slovenije. Ker je dodana plebiscitna nota, so na festival bile vabljene skupine, ki prihajajo iz območij kjer so po prvi svetovni vojni doživeli podobno usodo kot naši zamejski Slovenci v Avstriji. Prvi koncert je potekal v petek zvečer v cerkvi sv. Vida v Dravogradu, drugi pa v soboto na suškem gradu v Avstriji. Nastopajoči so tudi tokrat navdušili z neverjetnimi izvedba odličnega repertoarja, kar znova dokazuje, da je festival na zelo visoki kakovostni ravni v evropskem merilu.

Fotografije: Franci Kotnik in JZ Dravit

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top