V petek, 16. decembra, je v Dvorcu Bukovje potekalo odprtje razstave o Kometrih. Tako smo končno odprli salon v katerem je orisana zgodovina rodbine Kometer, ki je ena najpomembnejših v zgodovini dvorca. Koroški pokrajinski muzej je tako pripravil precej zanimivosti o rodbini Kometer, prav tako pa smo uspeli pridobiti na izposojo prve kose pohištva, ki so bili v dvorcu v času Kometrov. Tako smo na ogled postavili skrinjo, mizico in pivske vrčke. Razstava bo stalna, tako, da bomo poskušali te stvari večkrat zamenjati še z ostalimi, ki jih imata v svoji stalni zbirki Narodni muzej in Narodna galerija. Gradivo o Kometrih je zbrala in pripravila Aleksandra Čas, ki je na razstavi tudi orisala samo delo in vložen trud v razstavo. Za glasbeno popestritev je poskrbel Andrej Ofak.
Vabljeni vsi, ki vas zanima zgodovina dvorca in rodbine Kometer, da si razstavo ogledate v delovnem času JZ Dravit ali po predhodni najavi.

Fotografije: Matic Grudnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top