KNEDEL ZA CMOK, SREČANJE UPOKOJENCEV IN 23. SREČANJE HARMONIKARJEV DIATONIKOV V DRAVOGRADU

V soboto, 1. septembra, je v Dvorani ŠpicD potekala zanimiva kulinarična prireditev Knedl za cmok. Ob enem je to bilo tudi srečanje za upokojence, ki ga vsako leto priredi županja občine Dravograd Marijana Cigala in 23. srečanje harmonikarjev diatonikov. Najprej nas je z glasbo pozdravila odlična mlada pevka Nastja Gabor, ki bo 23. septembra nastopila na Slovenski popevki, zatem pa je sledile še uvoden pozdrav županje Marijane Cigala in predsednikov društev upokojencev in invalidov, Slavka Halužana in Željka Kljajiča. Za odlično kokošjo obaro je poskrbela ekipa Dravita, knedle pa so za cmoke delile članice Društva kmečkih žena. Tokrat so pripravile slivove in hruškove knedle ter skutine in ajdove zavitke. Za povrh pa je Turistično društvo Dravograd peklo še slastne miške.
Zdravstveni dom Slovenj Gradec in Zdravstveni dom Dravograd pa sta v okviru centra za krepitev zdravja pripravila promocijsko stojnico, kjer se je dalo izvedeti vse o programu Svit ter dobiti koristne informacije kako pravočasno odkriti morebitne rakave bolezni.
23. srečanja harmonikarjev diatonikov pa so se letos udeležili vokalno instrumentalna skupina Planika, skupina Diatonik Dravograd ter Ema Vinšek, Lan Ribič in Maks Vinšek.

Fotografije: Franci Kotnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top