KARNEVAL IN PUST VESELIH UST

PK 024Pust je priložnost, da se sprostimo in pozabimo na resnosti vsakdanjega življenja, si izdelamo masko in počnemo norčije, ki se sicer »ne spodobijo«. Pust je čas, ki se ga najbolj veselijo otroci, saj se na ta dan lahko našemijo v maškare. Pustno praznovanje se ponavadi prične na pustno soboto. Tudi letos je bilo tako, saj je v soorganizaciji Krajevne skupnosti Dravograd, Osnovne šole Dravograd in Javnega zavoda Dravit potekal 8. občinski pustni karneval. Maske so se ob 10. uri zbrale v Traberg centru, nato pa v povorki skozi trg prišle do prireditvenega prostora Lukna, kjer so se lahko okrepčale s krofi in toplim čajem. Tako so bili na enem mestu zbrani otroški junaki iz risank, pirati, živali vseh velikosti in oblik, mušnice, cvetlični vrtec, nogometaši, Pike Nogavičke, čarovnice, hudički … Bilo je pisano in živahno, tudi z Backom Mimijem, ki je z glasbenimi in šaljivimi vložki poskrbel, da se je v Lukni odvijalo pravo pustno rajanje.
Če vas na karnevalu ni bilo, si lahko utrinke pogledate na fotografijah, prihodnje leto pa se nam le pridružite, da skupaj preženemo zimo in se veselimo pomladi.

BESEDILO: Katja Čevnik
FOTOGRAFIJE: Matic Grudnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top