4V Dravogradu bodo v septembru jesenske serenade potekale že 14. leto in znova bodo privabile Korošce in Korošice ter tudi poslušalce širše, željne resnejše glasbe, da si v Dvorcu Bukovje napojijo svojo dušo s čarobnimi melodijami in naberejo novih moči za vsakodnevne napore. Jesenske serenade so skozi vsa leta postregle s kvalitetnim in pestrim programom mladih nadarjenih umetnikov, in marsikomu so bile odskočna deska v svetu resne glasbe. Kot pika na i pa sta vedno znova dobrodošla in izvirna povezovalca serenad vsestranska umetnika Tina Uršič in Dejan Pevčević, ki dajeta Jesenskim serenadam poseben neizbrisen pečat.

Pester program letošnjih Jesenskih serenad vabi na druženje ob prijetni glasbi, seveda pa bomo organizatorji tako kot vsako leto tudi letos poskrbeli za posebno občutenje jeseni, ki je tako lepa in bogata…

PROGRAM JESENSKIH SERENAD 2012:

JESENSKE SERENADE – VENERA IN MARS
četrtek, 6. september
Tolkalci AG in Nuška Drašček (Katarina Kukovič, Petra Bartol, Lovro Ašič, Vid Ušeničnik, Nuška Drašček). Nuška Drašček in tolkalci Akademije za glasbo sodelujejo že več let na abonmajskih koncertih Akademije za glasbo in Glasbene mladine ljubljanske, letos pa so skupaj gostovali v Novem Sadu pri svetovno znanem tolkalcu Nebojši Jovanu Živkoviću, kjer so koncertirali z njegovimi študenti v Studiu M Radia Novi Sad. Koncert z besedo povezuje Dejan Pevčević.
Ob 20.00, Dvorec Bukovje

JESENSKE SERENADE – GRAJSKA SREČANJA
četrtek, 13. september
Pihalni kvintet NOOBSAYSWHAT je nastal jeseni leta 2010 in združuje pet mladih glasbenikov: flavta – Pija Hočevar, oboa – Pavli Kac, klarinet – Aleksander Miklavec, rog – Jasna Komar in fagot – Janez Pincolič. Poustvarjajo klasično in moderno literaturo pod vodstvom prof. Boštjana Lipovška. Člani kvinteta so nadarjeni, in obetajoči glasbeniki, kar potrjujejo številni solistični recitali in članstva v mednarodnih orkestrih. Koncert z besedo povezuje Tina Uršič.
Ob 20.00, Dvorec Bukovje

JESENSKE SERENADE – PREROJENJE
četrtek, 20. september
Gregor Fele – violončelo je začel glasbeno izobraževanje na Glasbeni šoli Jesenice, potem pa nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Po maturi se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je končal dodiplomski in podiplomski študij. Nato se je izpopolnjeval v Portogruaru pri prof. Enricu Bronziju. Junija 2011 je končal podiplomski študij na salzburškem Mozarteumu v razredu prof. Enrica Bronzija. Med šolanjem je bil zelo dejaven tudi kot koncertant. Koncert z besedo povezuje Tina Uršič.
Ob 20.00, Dvorec Bukovje

JESENSKE SERENADE – SKODELICA GLASBE
četrtek, 27. september
Vokalna skupina Jazzva, je sestavljena iz pevcev, ki so se z vokalno glasbo prvič srečali v različnih ljubljanskih zborih. Ljubezen do zabavne glasbe in jazza so združili z veseljem do večglasnega petja, in tako je leta 2005 nastala Jazzva. Ideje za repertoar črpajo iz najpopularnejših pesmi novejšega in starejšega datuma, jazz standardov, ljudskih pesmi in slovenskih popevk itd. Privoščite si torej skodelico sveže in dišeče glasbe. Koncert z besedo povezuje Dejan Pevčević.
Ob 20.00, Dvorec Bukovje

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top