Festival Sonica tudi v Dravogradu

V sredo, 27. novembra je v Dvorcu Bukovje v okviru festivala Sonica potekalo odprtje inštalacij Karine Šmigle Bobinski in Andreja Koruze. Gre za priznana umetnika svetovnega kova. Karina prihaja iz Münchna v Nemčiji, kjer je profesorica na Akademiji za umetnost. Njena inštalacija – velika žoga v praznem belem prostoru z grafitnimi konicami, ki riše po prostoru je bila postavljena že v mnogih državah od Brazilije, Južnoafriške republike do Turčije… Njena inštalacija je analogna interaktivna instalacija, igriva kinetična skulptura in postdigitalni risalni stroj obenem.

Andrej Koruza je obiskoval edino šolo mozaika na svetu Scuola Mosaicisti Del Friuli, kjer je leta 2007 prejel štipendijo za najboljši končni mozaik. V Dvorcu Bukovje bo tako do 10. decembra na ogled njegov mozaik. Inštalaciji v okviru festivala Sonica sta v Dvorcu Bukovje zaradi sodelovanja JZ Dravit z MoTo – muzejem tranzitornih umetnosti in sta samo eden od številnih dogodkov v okviru festivala.
Odprtje razstave inštalacij je z glasbo obogatil Andrej Ofak. Inštalacija Karine Šmigla Bobinski bo na ogled v Dvorcu Bukovje do 10. januarja 2014.

Avtor fotografij je Matic Grudnik.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top