DSC 7017
Prebudili smo se v zasneženo jutro. Porajal se je dvom, če bodo ljudje imeli dovolj poguma in se vseeno podali proti dvorcu Bukovje, kjer se je v soboto odvijal drugi Poročni sejem v organizaciji JZ Dravit Dravograd in Foto Anke. Že dobra volja prvih razstavljalcev , ki so svoje stojnice pričeli pripravljati ob osmi uri zjutraj, je kazala na to, da je pred nami  pester, zanimiv in obetajoč dan. In res je bilo tako. Številni obiskovalci iz vsej koncev Slovenije (Jurovskega dola, Šoštanja, Maribora in celo Kopra) so dokazali, da se da z dobro voljo premagati tudi največji snežni metež.  Po dvorcu so se veselo sprehajale neveste, urejene od pet do glave, delile letake, usmerjale obiskovalce in ustvarjale čarobno vzdušje v že tako prijetnem, baročnem ambientu.

Povezovalka programa je skozi cel dan animirala obiskovalce, se trudila predstaviti vse razstavljalce in seveda razveseliti številne obiskovalce z žrebi mnogih nagrad, ki so jih prispevali. Razstavljalo je 36 razstavljalcev in sicer od frizerjev, do priznanega svečarja, predstavnic poročnih oblek, ansamblov, slaščičarjev, lepotnih salonov, zlatarjev, vinarjev, fotografov, cvetličarja, gostincev in še in še. Počaščeni smo, da je bila letos z nami tudi priznana modna oblikovalka Maja Štamol iz Žalca. V posebno čast, pa si štejemo tudi, da je bila na letošnjem  sejmu predstavljena energijska sveča Hiše mojstrovin Perger, ki jo ima v svoji lasti tudi sam mogotec Donald Trump, kar nam je zaupal Lucijan Perger.  Veliko veselja so našim obiskovalcem prinesle tudi številne nagrade razstavljalcev, podelili smo jih več kot trideset. Ob 17.30 uri pa je sledil še vrhunec dogodka in sicer žreb glavnih dveh. Prva je bila prispevek Zlatarstava in graverstva Pečnik (prelepa ogrlica in uhani ), druga pa Centra Linea Snelle (aranžma njihovih storitev) iz Slovenj Gradca.  Letošnja novost in posebnost je bila tudi razstava starih poročnih fotografij, ki jo je pripravil Herman Jeseničnik in tako smo se skupaj sprehodili tudi skozi čas  – poroka nekoč in danes torej.

Med res velikim številom obiskovalcev smo zasledili tudi obisk županje Občine Dravograd Marijane Cigala in župana Vuzenice Franja Goloba, ki sta si z zanimanjem ogledovala stojnice in prijetno klepetala z razstavljalci in obiskovalci. Razveselili smo se tudi obiska Sandre Adam, miss Slovenije 2010.

Na koncu smo se vsi strinjali, da je drugi Poročni sejem ponovno več kot uspel, deževale so številne pohvale organizatorjem in kljub nekoliko nižjim temperaturam in snežnim razmeram, nam je bilo pri srcu toplo, kajti veliko prijetnih ljudi, veliko srčnih želja in misli, je dodalo k prireditvi dodatno noto in dodaten čar. Zelo smo se razveselili tudi obiska naših lokalnih TV postaj, kar pomeni, da je dogodek vsekakor vzbudil veliko zanimanja.

Hvala vsem obiskovalcem za obisk, kajti veliko število le teh, je največja zahvala za trud in delo, ki ga ni bilo malo. Iskrena zahvala pa gre seveda tudi vsem razstavljalcem za izjemno dobro sodelovanje. Vsak izmed njih je dodal svoj pečat k prireditvi. Brez dobrega sodelovanja ne bi bilo tako lepo, kot je bilo. Vsekakor pa sta snežna idila, ambient dvorca in misel na bližajoče se Valentinovo še dodatno prispevala prijetnemu in romantičnemu vzdušju. Drugi poročni sejem je uspešno za nami, naše misli pa že bežijo tretjemu na poti… Se vidimo prihodnje leto!

 

Tekst: Anja Vajde


Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top