V soboto, 2. julija, je v Dravogradu pod okriljem JSKD potekal že 14. državni festival malih inštrumentalnih sestavov, na katerem se je predstavilo 7 skupin.

Prvi koncert je potekla ob 17.00 uri v cerkvi sv. Vida na katerem so nastopili Komorno inštrumentalna skupina Glasbene šole Lipičnik pod vodstvom Urške Strnad, mi so prejeli Srebrno plaketo za osvojenih 85 točk, Sorški orgličarji KUD Oton Župančič Sora pod vodstvom Damirja Fajfarja, ki so prejeli Zlato plaketo za osvojenih 90 točk, Kitarski ansambel Svarun pod vodstvom Grege Bitežnika, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 96 točk, Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov pod vodstvom prof. Slavka Goričarja, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 96 točk in Mladinska sekcija Godbe Medvode pod vodstvom Roka Škrlja. Ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 95 točk. V drugem delu festivala na prireditvenem prostoru Lukna pa so nastopili še Pivo in čevapi iz Postojne pod vodstvom Primoža Petohleba, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 95 točk in gostje iz Guče Dragačevske trube pod vodstvom Dragana Pavlovića. Skupine je strokovno spremljal Andrej Ofak. Pivo in čevapi bodo tudi zastopali Slovenijo na največjem trubaškem dogodku na Saboru trubača avgusta v Guči. Obiskovalce festivala sta na glavnem odru nagovorila tudi županja občine Dravograd Marijana Cigala in predsednik občine Lučani Milivoje Dolović. Po festivalu je sledila tradicionalna Dravograjska noč z Johhny in Tex bandom ter Luko Basijem.

Fotografije: Franci Kotnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top