Dravograd je do turistov najbolj prijazen kraj

Da bi preverili dejanski položaj na področju turizma pri nas, so konec lanskega novembra začeli že tretjo Dnevnikovo izvidnico. Prvič so izvedli zimski izbor turistom najprijaznejšega slovenskega kraja. Kraja, kjer se iskreno razveselijo vsakega gosta posebej in kjer se ta počuti vsaj tako prijetno kot doma. Petnajst naključno izbranih slovenskih krajev oziroma občin je za Dnevnik popolnoma neobremenjeno in brez vsakršnih napotkov tri mesece ocenjevalo petnajst tujih državljanov, prav tako naključno izbranih. Turistično ponudbo obiskane občine so raziskali nenapovedani in se med svojim dvodnevnim obiskom med drugim osredotočali na storitve turističnoinformacijskih centrov, okušanje gostinske in hotelske ponudbe, oglede znamenitosti in marsičesa drugega, kar nasploh zanima turiste. Svoja doživetja in vtise so Dnevnikovim novinarkam zaupali v tedenskih reportažah, vsak teden objavljenih na straneh Dnevnikove rubrike Prosti čas, na Dnevnikovem spletu in Radiu Veseljak. Pohvale in kritike Dnevnikovih izvidnikov so bile seveda dobronamerne. Namen projekta Dnevnikova izvidnica je namreč skozi oči tujih turistov opozoriti tako na lepe kot manj lepe plati slovenske turistične ponudbe. Objavljene reportaže so vselej nadgradili tudi s strokovnimi mnenji poznavalcev s področja turizma in etnologije prof. dr. Janez Bogataja, Draga Bulca, Vita Avguština in Primoža Žižka. Z njihovo pomočjo in s pomočjo vsak teden prejetih glasov bralcev Dnevnika in Radia Veseljak so v uredništvu Prostega časa izbrali tri zmagovalne kraje Dnevnikove zimske izvidnice 2014. Največ glasov so prejeli Dravograd, Črnomelj in Kranjska Gora.

Kako smo glasovali?
Bralci Dnevnika:
1. Črnomelj
2. Trbovlje
3. Zreče

Poslušalci Radia Veseljak:
1. Kranjska Gora
2. Črnomelj
3. Dravograd

Strokovna komisija:
1. Dravograd
2. Zreče
3. Kranjska Gora

Mesta, ki so jih obiskali izvidniki: Rogaška Slatina, Beltinci, Pivka, Tolmin, Trbovlje, Gorenja vas – Poljane, Izola, Maribor, Trebnje, Cerkno, Mozirje, Črnomelj, Dravograd, Kranjska Gora, Zreče.

Kako sta naše mesto videli Dnevnikovi izvidničarki, turistki iz Belorusije?
Kaj sta zapisali o obisku v Dravogradu, lahko preberete tukaj: https://www.dnevnik.si/magazin/prosti-cas/dnevnikova-izvidnica-bozanska-pregreha-izleta-v-neznano

Kako so nas ocenili strokovnjaki, izveste tukaj: https://www.dnevnik.si/magazin/prosti-cas/o-turisticni-ponudbi-dravograda-so-povedali-

Veseli in ponosni smo, da je Dravograd dobil nagrado, ki šteje največ in “premagal” tudi turistično bolj znane, večje kraje. To je dokaz, da znamo, zmoremo in želimo delati najbolje!
DRAVOGRAD – DO TURISTOV NAJBOLJ PRIJAZEN KRAJ (po mnenju strokovne komisije in uredništva Dnevnika)!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top