DOBRODELNI KONCERT DRUŠTVA UPOKOJENCEV DRAVOGRAD

V okviru programa Starejši za starejše-za višjo kakovost življenja doma, ki ga uspešno izvaja Društvo upokojencev Dravograd že drugo leto, smo zaznali potrebo starejših po prevozih k zdravniku in drugih nujnih poteh.
Zato smo se odločili, da naredimo prvi korak in organiziramo dobrodelni koncert. V petek, 20. oktobra 2017 se je napolnila dvorana ŠPiC-D z namenom pomagati. V kulturnem programu so sodelovali Otroški pevski zbor z zborovodkinjo Ireno Jeseničnik. Učenci pa so zapeli tudi skupaj z Adijem Smolarjem in pri tem uživali v umetniškem dosežku. Adi Smolar je kot vedno s svojimi pesmimi trkal na naša srca in našo vest in spodbuja k pravičnosti in ljubezni. Andrej Ofak in Borut Mori sta ustvarila s svojo sinergijo čudovito glasbo polno premišljene kompozicije in srčnih improvizacij. V njuni glasbi se je prepletala spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Ansambel Zeme je očaral s svojo lastno glasbo in najmlajšima nastopajočima umetnikoma. Ženski pevski zbor Lipa je s ponosnim in ubranim prepevanjem sodobnih umetnih pesmi navdušil publiko. Zborovodkinja Ela Skarlovnik je poskrbela, da so pesmi pevke odpele vrhunsko in pesmim vdahnile osebno noto. Sledil je Moški pevski zbor DU Dravograd z zborovodkinjo Alenko Mori. Zreli moški glasovi so peli ljudske pesmi s svojstvenim žarom in v srcu smo občutili toplino in nežnost . Milan Kamnik, naš koroški kantavtor je kot zmeraj navdušil s svojo pristnostjo in potrdila se je njegova misel, da brez narečja ni jezika. Nazadnje pa so nam zaigrali mladi fantje Ansambla Juhej. Ljubezen do glasbe so povezali z željo razveseljevati ljudi…in to jim je nedvomno uspelo.
Med kulturnim programom, pa so govorniki Željko Kljajić predsednik DU Dravograd, mag. Ivanka Mori podpredsednica DU Dravograd in koordinatorica programa Starejši za starejše, dr. Igor Šoltes evropski poslanec, Rožca Šonc vodja programa Starejši za starejše pri ZDUS-u , Tone Preksavec podžupan občine Dravograd, Janez Gologranc predsednik Koroške zveze društev upokojencev, spregovorili o programu Starejši za starejše, vsak s svojega zornega kota.
Nedvomno pa smo ponosni, da je program Starejši za starejše dobil nagrado Državljan Evrope , ki jo podeljuje evropski parlament za leto 2017.
Generalni sponzor koncerta je bil Avto center Ravne d.o.o, ki se je potrudil in v dvorano celo pripeljal avto…novi Peugeot 308.
Na koncertu je bilo zbranih 3654 evrov. To je začetek prave poti, ki vodi do cilja-nakupa vozila. HVALA vsem umetnikom, HVALA obiskovalcem in donatorjem. Počastili ste naše delo z upanjem v lepši vsakdan starejših med nami…ne bojimo se prihodnosti, ker živimo v ČUTEČI in SKRBNI SKUPNOSTI.

Mag. Ivanka Mori

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top