2011 Buckanje Bukovje24V nedeljo, 31. oktobra 2011, od 14. ure dalje je bilo pred dvorcem Bukovje res veselo, saj je potekalo največje Bučkanje daleč naokoli. Za najmlajše obiskovalce so se odvijale razne ustvarjalne delavnice, ki so jih odlično pripravile sodelavke Mladinskega centra Dravograd in Informacijske pisarne Dravograd. Pekli smo kostanj, se sladkali s sladkorno peno in vidno navdušeni otroci so se skupaj s svojimi starši res odlično zabavali. Vse skupaj pa je še dodatno popestril Turistični podmladek OŠ Neznanih talcev Dravograd, ki so pripravili pravo čarovniško hišo, v kateri so prijazne čarovnice dvorca Bukovje pripravljale različne eksperimente. Mali nadebudneži z veliko mero radovednosti in kančkom strahu v sebi, so res vneto spremljali dogajanje v čarovniški hišici, kamor jih je popeljala čarovnica Karin skupaj z druščino duhcev, drakulo, mumijo in brezglavci.

Da bi združili prijetno s koristnim, smo se tudi malo izobraževali. Za odlično predstavitev pomembnega dela zgodovine in sicer Keltske kulture, je poskrbel gospod Jože Brunčko, ki je za vse pripravil razstavo in ogled filma ter slik v notranjosti dvorca Bukovje. Razveselili smo se tudi obiska gospe Tatjane Krejan Košan, ki nam je predstavila svojo knjigo »Pisane buče« in nas razveselila s pravo bučno slastno dobroto, ki smo jo poizkusili.

Drugi del prireditve pa je bil namenjen izrezovanju buč, ki so se ga z razigrano kreativnostjo udeležili prav vsi obiskovalci – tisti mladi po letih in tisti mladi po srcu. Ko se je dan že prevešal v večer, smo prižgali tudi bakle in sežgali coprnico na grmadi.

Veliko število obiskovalcev je ob 17.30 uri dočakalo tudi nastop kantavtorja Adija Smolarja, ki je vse navzoče s svojo izvirnostjo in pristnostjo navdušil tudi tokrat. Skupaj smo poplesavali, prepevali in se greli s kuhanim vinom in čajem. Med nastopom Adija Smolarja je strokovna komisija skrbno pregledala vse buče in ocenila kdo je bil najbolj izviren in ustvarjalen. Nagradili smo največjo in najbolj izvirno bučo večera, nagrade pa sta prispevala DELAVSKA HRANILNICA Slovenj Gradec in JZ DRAVIT. Skozi celotno dogajanje nas je vodila povezovalka Anja Vajde. Otrokom, ki so zapeli kakšno pesmico ali odgovorili na kakšno hudomušno vprašanje, je podarjala cel kup nagrad, ki so še dodatno risale nasmeh na njihova usta. Nagradili pa smo tudi malo čarovnico Zojo, ki je nosila najbolj izviren čarovniški kostum.

Za konec smo z navdušenjem spremljali še ognjevit nastop plesalk Maje in Neže, ki sta žonglirali z ognjem in poskrbeli za pravi šov. Najbolj korajžni, pa so si ogledali še grozljivko in s tem nekoliko bolj strašljivo zaključili čarovniško zabavo.

Obiskala nas je tudi županja Občine Dravograd Marijana Cigala, ki ni mogla skriti navdušenja nad prireditvijo in vsem prisotnim obljubila, da jo prihodnje leto ponovimo. Sicer pa se glavna organizatorja Javni zavod Dravit Dravograd in MCD zahvaljujeta vsem, ki so pomagali pri izvedbi prireditve, v upanju, da bomo moči tudi v prihodnje tako uspešno združili. Se vidimo na Bučkanju in noči čarovnic prihodnje leto! Mi se že zelo veselimo… Do takrat pa en čarovniški abrakadabra hokuspokus pozdrav!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top