15. IN 16. APRILA JE V DVORANI ŠPIC D POTEKAL ŽE 5. KOROŠKI OBRTNO-PODJETNIŠKI SEJEM, KJER SE JE PREDSTAVILO SKORAJ 40 RAZSTAVLJAVCEV, NJIHOVO PONUDBO PA SI JE OGLEDALO OKOLI 500 OBISKOVALCEV.

Območne obrtno-podjetniške zbornice Dravograd, Radlje ob Dravi in Slovenj Gradec so pripravile 5. Koroški obrtno-podjetniški sejem, ki se je ponovno odvijal v dvorani Špic D. Predstavilo se je skoraj 40 razstavljavcev z različnih področij, ki so obiskovalcem predstavili svojo ponudbo in storitve. Mlajši obiskovalci so se lahko na Ulici obrti letos podrobneje seznanili s poklici kot so cvetličar, aranžer, mizar, obdelovalec lesa, mizar, gastronom, hotelir, trgovec, ekonomski tehnik, gastronomsko-turistični tehnik, okoljevarstveni tehnik, predšolska vzgoja, tehnik računalništva, elektrotehnik, strojni tehnik, metalurg, mehatronik operater, avtoserviser, orodjar, lesar in gozdar, ki so jih predstavile srednje šole z Mute, Raven, Maribora in Slovenj Gradca. Svoja vrata so na stežaj odprli gasilci PGD Dravograd, Fitnes center Andfit in Hotel Dravograd, ki so predstavili svoje delo, Sadjarsko društvo Dravograd pa je obiskovalcem prikazalo obrezovanje in cepljenje sadnega drevja.

Na sejmu je vsak dan potekal tudi spremljevalni program. Tako je v petek potekala uradna otvoritev, kjer so nastopili učenci OŠ Dravograd, zbrane pa so nagovorili predsednik območne obrtno-podjetniške zbornice Dravograd Robert Vinšek, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh in podžupan občine Dravograd Anton Preksavec. V soboto pa je bilo pestro na srečanju harmonikarjev, ki ga je popestrila tombola, kjer so podelili glavno nagrado bon za letovanje s turistično agencijo Relax v vrednosti 1300 €, drugo nagrado v vrednosti 500€ ter še veliko manjših, praktičnih nagrad.
Po besedah organizatorjev je sejem obiskalo okoli 500 ljudi. S sejmom so zadovoljni, zato ga bodo z manjšimi spremembami najverjetneje pripravili tudi prihodnje leto.

Besedilo: Katja Čevnik

Fotografije: Matic Grudnik

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top