3. Koroški obrtno podjetniški sejem

Od petka, 11. do nedelje, 13. aprila je v dvorani Špic D v Dravogradu potekal že 3. koroški podjetno obrtniški sejem v organizaciji Obrtnih zbornic Dravograd, Radlje in Slovenj gradec ter soorganizaciji Javnega zavoda Dravit ter JSKD Območne izpostave Dravograd. Na ogled je svoje izdelke in storitve postavilo preko 20 razstavljavcev, še dodatnih 22 stojnic pa je bilo namenjenih ulici obrti, kjer so bili predstavljeni različni obrtni poklici. Uradna otvoritev sejam je potekala v petek 11. aprila ob 12.00 uri, na kateri so se zvrstili različni slavnostni govorniki, kulturni program pa sta prispevala OŠ Muta in OŠ Šentjanž. Program je povezovala Katja Čevnik. Ves čas trajanja sejma so se odvijale tudi obsejemske dejavnosti, tako, da smo bili v petek popoldne še priča nastopu Folklorne skupine REJ iz Šmartna pri Slovenj Gradcu. V soboto se je zanimiv program pričel že ob 10.00 uri s paradnim koncertom Pihalnega orkestra Šentjanž, ki je pripravil parado od OŠ Neznanih talcev Dravograd do dvorane Špic D, kjer jo je zaključil še s krajšim koncertom, ob 15.00 uri popoldne je na odru nastopil Kimperk teater, ob 16.00 je potekala licitacija šopkov cvetličarske sekcije, ki jo je odlično vodil Jože Kramer, ob 17.00 pa je nastopil še ansambel Škorpijoni. V nedeljo se je ob 10.00 pričel program za najmlajše, kjer je Vilina poskrbela za animacijo, ob 14.00 uri pa se je pričelo 19. srečanje harmonikarjev diatonikov in žrebanje nagradne tombole.
Na srečanju so se predstavili Šempetrski šopek, Diatonik Dravograd, Maks Vinšek, Nika Krajcer, Kaja Zaveršnik, Stare sablje , Orkester Šmit, Trio Planika, Ansambel Diaton, ter gostje iz Avstrije. Vse skupaj so s smehom začinili še člani humoristične sekcije KD Vuzenica, ki so z odličnim skečem nasmejali polno dvorano. Med nastopi se je žrebala tudi tombola, katere glavna nagrada je bil vrednostni bon Relax turizma v višini 1300,00 €. Glavni del te nagrade je podaril Zlatko Pokeržnik s.p.. Srečanje harmonikarjev in žrebanje tombole je vodil Robert Preglau. Glavno nagrado tombole je zadel Oto Aldrijan iz Šentjanža.
Tako je bilo dogajanje na sejmu vse tri dni zelo pestro, žal pa organizatorji ugotavljajo, da je kljub dobremu programu sejem obiskalo malo število obiskovalcev.
Upamo, da bo v prihodnje na sejmu več obiska.

Fotografije: Matic Grudnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top