V sredo, 19. junija, je v Bukovju bil dan v znamenju umetnosti v belem, saj so klekljarice Društva klekljaric Koroške pod taktirko predsednice Mire Časar pripravile Dan klekljanja, ter razstavo.
Dogajanje se je pričelo v dvornem parku, kjer so od 14.00 ure dalje klekljarice klekljale in prikazale, kako klekljana čipka sploh nastane. Ob 18.00 uri pa je bilo odprtje razstave. Že res, da je vreme malo zagodlo in smo se sredi otvoritve morali prestaviti v dvorano dvorca, kljub temu pa ni pokvarilo pravega prazničnega vzdušja ob tem jubileju. Vse prisotne je nagovorila tudi sekretarka Sektorja za nepremično kulturno dediščino pri Direktoratu za kulturno dediščino Špela Spanžel in še posebej poudarila, da je klekljana čipka uvrščena na Unescov seznam nesnovne dediščine. Marija Apohal pa je kot prva, ki je kelkljanje prinesla na Koroško prejela posebno priznanje društva ter Jubilejno priznanje Območne izpostave JSKD. Dogodek so z odličnimi pesmimi popestrile članice ŽPZ Lipa. Sama razstava je postavljena v dveh delih in sicer si v pritličju lahko ogledate uokvirjene čipke, v drugem nadstropju pa so v treh prostorih razstavljeni še ostali izdelki. Razstava bo na ogled v delovnem času JZ Dravit do 25. julija. Lahko pa se tudi predhodno najavite na ogled. Poleg razstave Koroških klekljaric, je si je v tem tednu moč ogledati še razstavo članic OIDFE, kjer boste videli klekljane čipke lučke, ki dajo razstavi poseben romantičen pridih.

Fotografije: Franci Kotnik

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
Scroll to Top