V soboto 8. februarja, je bukvar Fajči že tradicionalno pripravil sejem knjig, na katerem so si obiskovalci lahko izposodili ali zamenjali knjige, prinesli svoje, ki jih ne potrebujejo več ali pa poiskali kaj zanimivega zase. Knjigam je Fajči dodal tudi igrače za najmlajše. Dogajanje ob knjižni stojnici pa so s svojo glasbo popestrili koroški Črički.

Fotografije: Franci Kotnik

V petek, 7. februarja, je v Dvorcu Bukovje potekala osrednja občinska proslava ob Kulturnem prazniku. Na proslavi so se predstavili MePZ Libeliče, učenci OŠ Šentjanž, mlada pianistka Elin Pšeničnik ter odlična pevka Anja Kogelnik, katero je na klavirju spremljala Katja Verhnjak. Vse skupaj je z besedo povezala Katja Čevnik, po proslavi pa je sledilo druženje ob kozarčku in suhih figah v pritličju dvorca.

Fotografije: Franci Kotnik

V četrtek, 26. decembra, je v telovadnici OŠ Šentjanž potekala osrednja občinska proslava ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. Slavnostni govornik je bil polkovnik Peter Zakrajšek, poveljnik 72. brigade slovenske vojske. Že tradicionalno je proslava združena z božično novoletnim koncertom Pihalnega orkestra Šentjanž, ki je tudi tokrat pod taktirko profesorja Alojza Lipovnika poskrbel za zahteven in vrhunsko izveden repertoar. Člani orkestra pa so v goste povabili še učence OŠ Šentjanž pod mentorstvom Silveli Grosek, MoPZ Štefan Goršek Čaki pod vodstvom Eve Mori in Majdo ter Marjana Petana. Vse prisotne je pozdravila tudi županja Občine Dravograd.

Fotografije: Franci Kotnik

V soboto, 28. decembra, so člani Kimperk teatra iz Ojstrice pripravili tradicionalno prireditev S smehom v Novo leto. Tudi tokrat so navdušili z izvirnimi prigodami iz kmečkega življenja ter pripravili zanimiv Obsornik z različno tekočo problematiko, za katero pa vedno najdejo prave rešitve. Nabito polna dvorana ŠpicD priča o tem, da ljudje potrebujemo več takšnih prireditev, ki nas bodo znale razvedriti.

Fotografije: Franci Kotnik

V ponedeljek, 28. oktobra, je v Dvorcu Bukovje potekala proslava ob državnem prazniku Dnevu reformacije. V programu so tokrat nastopili MoPZ Štefan Goršek Čaki in članici skupine Amoroso Špela Ramšak ter Jana Mlakar Močilnik. Slavnostni govornik je bil magister Zmago Godina.

Fotografije: Franci Kotnik

Go to top