V soboto, 6. julija, je v okviru občinskega praznika Občine Dravograd potekala Dravograjska noč z ansambli Trio Rudija Breznika, Obvezna smer in Rok'n'Band. Vse prisotne je uvodoma nagovorila in pozdravila županja Občine Dravograd Marijana Cigala ter jim zaželela obilo zabave. In res je bilo veselo do zgodnji jutranjih ur.

Fotografije: Matic Grudnik

V soboto, 6. julija je v Dravogradu potekal 12. državni festival malih inštrumentalnih skupin, katerega so se letos udeležili Kitarski ansambel Svarun iz Tržiča, Trobilna sekcija Godbe Medvode, Sorški orgličarji KUD Oton Župančič Sora in Čagaboys iz Velenja. Prvi del festivala je potekal v cerkvi sv. Vida, Čagaboys pa so nastopili v Lukni. Festival je strokovno spremljal Daniel Leskovic, svetovalec za inštrumentalno glasbo pri JSKD. Kitarski ansambel Svarun je prejel Zlato plaketo s pohvalo, Sorški orgličarji in Trobilna sekcija Godbe Medvode pa Zlato Plaketo. Zlato plaketo s pohvalo so prejeli tudi Čagaboys, ki bodo letos zastopali Slovenijo na svetovno znanem srečanju trobentačev v Guči v Srbiji med 9. in 11. avgustom.

Fotografije: Franci Kotnik

V petek, 21. junija, je v Dvorcu Bukovje potekala osrednja občinska proslava v počastitev Dneva državnosti. V programu so nastopili MoPZ Šempetrski pavri pod vodstvom Irene Glasenčnik, učenke Glasbenega izobraževanja Katica Tia in Elina Račnik ter Ana Goljat in učenka Glasbene šole Radlje Urška Sekuti na klavirju. Slavnostni govornik je bil generalmajor Alojz Šteiner, predsednik Zveze slovenskih častnikov.

Fotografije: Franci Kotnik

V četrtek, 4. julija, ko Občina Dravograd praznuje občinski praznik, je v Dvorcu Bukovje potekala slavnostna seja občinskega sveta, na kateri so bili podeljeni zlati grbi, priznanja in nagrada.
Zlati grb, ki ga podeljuje županja kot znak spoštovanja, pozornosti in v zahvalo za pomoč pri razvoju občine so prejeli Franc Veršnik, Ema Švab, Ljudski pevci Ojstrica in podjetje Kovine Goršek, predelava kovin d.o.o.. Prejemniki občinskega priznanja so Društvo diabetikov Dravograd – Polžki, Koroška lekarna – enota Dravograd in Košarkarski klub Dravograd. Občinsko nagrado pa je prejel Moški pevski zbor Društva upokojencev Dravograd. Slavnostno sejo sta z glasbo popestrila Ana Knez in Aljaž Stošič na pozavni.
Vsem nagrajencem iskrene čestitke.

Fotografije: Zdenko Kupčič

V sredo, 19. junija, je v Bukovju bil dan v znamenju umetnosti v belem, saj so klekljarice Društva klekljaric Koroške pod taktirko predsednice Mire Časar pripravile Dan klekljanja, ter razstavo.
Dogajanje se je pričelo v dvornem parku, kjer so od 14.00 ure dalje klekljarice klekljale in prikazale, kako klekljana čipka sploh nastane. Ob 18.00 uri pa je bilo odprtje razstave. Že res, da je vreme malo zagodlo in smo se sredi otvoritve morali prestaviti v dvorano dvorca, kljub temu pa ni pokvarilo pravega prazničnega vzdušja ob tem jubileju. Vse prisotne je nagovorila tudi sekretarka Sektorja za nepremično kulturno dediščino pri Direktoratu za kulturno dediščino Špela Spanžel in še posebej poudarila, da je klekljana čipka uvrščena na Unescov seznam nesnovne dediščine. Marija Apohal pa je kot prva, ki je kelkljanje prinesla na Koroško prejela posebno priznanje društva ter Jubilejno priznanje Območne izpostave JSKD. Dogodek so z odličnimi pesmimi popestrile članice ŽPZ Lipa. Sama razstava je postavljena v dveh delih in sicer si v pritličju lahko ogledate uokvirjene čipke, v drugem nadstropju pa so v treh prostorih razstavljeni še ostali izdelki. Razstava bo na ogled v delovnem času JZ Dravit do 25. julija. Lahko pa se tudi predhodno najavite na ogled. Poleg razstave Koroških klekljaric, je si je v tem tednu moč ogledati še razstavo članic OIDFE, kjer boste videli klekljane čipke lučke, ki dajo razstavi poseben romantičen pridih.

Fotografije: Franci Kotnik

Go to top